Monday, January 7, 2013

Haydi Risotto Yapalım


Divan Oteli'nde Executive Chef Giancarlo Gottardo ile beş çeşit risotto yapıp, bir de üstelik yeme fikri güzel gelince, yolum Elmadağ Divan Otel'e düştü. 
Çocukluğumun geçtiği Dağcılık Kulübü ve Kup Denmark yemek için tenis antrenmanlarından kaçıp geldiğimiz Divan Oteli, her ne kadar inşaat sahasının ortasında kalmış olsa da, metro kullanarak ulaşım çok pratikti.

Kurs öncesi bizim için hazırlanmış olan kahvelerimizi içip kurabiyelerimizi yedik.






Sonra da iş başına geçtik.

Et suyu, sebze suyu, tavuk suyu, balık suyu; bütün sular emrimize amadeydi:


Malzemelerimiz hazırlanmıştı:


Pirinçler de çeşit çeşit pişirilmeyi bekliyordu:





Soğanları, sarmısakları zeytinyağında pembeleştirmekle işe başladık. Bir de defne yaprağı ve taze kekik ekledik. Sonra  da mantarları: 


Bunlar biraz kavrulunca, pirinçleri  ekledik...


Şarabını koyup, uçurduk.


  Sonra da limon suyunu kattık ve kaynayan sulardan, bu tarif için sebze suyunu ekleye ekleye pişirmeye başladık.


Karıştırdık.



Ara sıra tadına baktık...


Daha fazla sebze suyu ekledik. Daha fazla karıştırdık.


Kıvama geldiğinde altını kapattık ve soğuk tereyağı ekleyip yine karıştırdık.

En son da bolca parmigianno peyniriyle karıştırıp tabağa aldık. Adet olduğu üzere tabağın altına vurup, yayılmasını sağladık ve süsledikten sonra bir güzel yedik.

İşte yaptığımız çeşitler:


Bu Porcini Mantarlı Risotto


Bu kuşkonmazla süslediğimiz Safranlı Risotto


Bu Bademli Rokalı Pesto Soslu Risotto
Pesto sos bademlerle yeni bir boyut kazanmış ve çok da güzel olmuş.


Bu risottoyla çorba arası, Giancarlo'nun özel tarifi Deniz Mahsüllü Akdeniz Risottosu.


Ve işte Siyah, Mürekkep Balığı Risottosu

Bence en güzeli buydu. Her tabağın tadına bakmakla yetinirken, bunu hepimiz bitirdik.


Giancarlo'ya teşekkür edip bir de resim "çekinmeden" ayrılmadık tabi ki.




En yakın zamanda bir risotto partisi Allah'ın emri artık.







No comments:

Post a Comment